Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

E-cigaretta hatóanyagot foglaltak le a vámosok

Vágólapra másolva!
Egy illegálisan üzemelő elektromoscigaretta-gyártó vállalkozást ellenőrzött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fővárosban. 
Vágólapra másolva!

Összesen 44 millió forintnyi, elektromos cigarettába való, engedély nélküli hatóanyagot foglaltak le a vámosok a fővárosban - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön. A közlemény szerint a pénzügyőrök és a gyógyszerészeti szakhatóságok egy illegálisan üzemelő elektromoscigaretta-gyártó vállalkozást ellenőriztek az Emberi Erőforrások Minisztériuma megkeresése alapján.

A gyártott termékekre vonatkozóan a gazdálkodó gyógyszerforgalomba-hozatali engedéllyel nem rendelkezett, gyógyszergyártásra, gyógyszer nagykereskedelemre és lakossági gyógyszerellátásra engedélye nem volt - írja a közlemény. Többek között ezer, e-cigarettába való utántöltő folyadékot és kapszulát, valamint mintegy 13 kilogramm színtiszta folyékony nikotint foglaltak le a vámosok. Hozzátette, az ügyben ismeretlen tettes ellen gyógyszerrendészeti szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

A közlemény emlékeztetett rá: a minisztérium márciusban tájékoztatót adott ki, hogy az e-cigarettákhoz használt nikotin tartalmú hatóanyag gyógyszernek minősül. Gyártása, forgalmazása szigorú feltételekhez kötött, és az ilyen termékek esetén a gyógyszerek engedélyezésére vonatkozó szabályok szerint kell eljárni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről