Megette a vacsoráját, szétverte a hajléktalan

Vágólapra másolva!
A hajléktalan annyira ideges lett amiatt, hogy a vendéglátója megette a vacsoráját, hogy még a lábát is megpróbálta lefűrészelni.
Vágólapra másolva!

Nyolc és fél év fegyházra ítélte a Győri Törvényszék szerdán azt az egykori hajléktalant, aki Jánossomorján kis híján agyonverte az őt házába fogadó férfit, amiért az megette a vacsoráját.

Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint a férfi - aki áldozatához hasonlóan ittas volt a történtek idején - előbb ütötte, majd rúgta az áldozatot, később kerékpárvillával, egy balta fokával ütötte, majd megpróbálta lefűrészelni a lábát. A bíró megjegyezte: csak a szerencsének köszönhető, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedő áldozat nem halt meg, hiszen közel egy nappal a bántalmazás után hívtak hozzá orvost.

A bíró szerint az áldozat sérülései, valamint a vádlott beismerő vallomása nem hagyott kétséget afelől, hogy a támadó erős felindulásában meg akarta ölni a sértettet. A férfi a bíró a szerint különös kegyetlenséggel követte el tettét, amit az is alátámaszt, hogy többször eszközt váltott, és a fején és a testén is bántalmazta az áldozatot.

A vádlott élettársát kétéves próbára bocsátotta a bíróság, amiért csak egy nap múlva hívott orvost. A nő azzal védekezett, félt, hogy őt is megveri társa, ha segítséget hív.