Kiszámíthatatlan rendőröket ígért Pintér

Vágólapra másolva!
A rendőrség átszervezése után több rendőr lesz Budapest utcáin, emellett január 1-jétől a fővárosban is bevezetik az úgynevezett gördülő akciót, ami a korábbihoz képest kiszámíthatatlan rendőri jelenlétet jelent - mondta Pintér Sándor belügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Pintér Sándor a rendőrség átalakításról azt mondta, hogy azokon a területeken, ahol az állomány nem végezte el a kitűzött feladatot, az érintetteket bevonják a bűnmegelőzésbe, utcai szolgálatba. Szavai szerint ezzel egyértelműen több rendőr lesz a fővárosban.

Kiemelte azt is, hogy a kistelepüléseken már bizonyított minta alapján a fővárosban is bevezetik az úgynevezett gördülő akciókat, vagyis a rendőrök megjelennek egy területen, és folyamatosan tovább haladnak, de azt nem lehet majd tudni, hogy mikor és meddig lesznek ott. Ezel a módszerrel szerinte az országban már több helyen sikerült visszaszorítani a szabálysértések számát. Pintér Sándor azt is elmondta, hogy ebben a készenléti rendőrök vesznek majd részt, a jelenlegi hatszázadnyi kapacitást pedig nyolcra emelik.

Eredménynek nevezte Pintér azt, hogy a büntetés-végrehajtási intézetekben ismét kötelező a munkavégzés. Szeretnének eljutni oda, hogy az elítéltek tartsák el magukat, s ne azokat az állampolgárokat büntessék a fogva tartási költségekkel, akiknek a sérelmére elkövették a bűncselekményeket.