Kihallgatták Lázár balesetének szemtanúit

Vágólapra másolva!
Két szemtanút hallgatott ki a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, akik a Lázár János októberi balesetéről szolgálhattak információval - adta hírül az Index.
Vágólapra másolva!

Közvetlenül a baleset után érkezett a helyszínre az a két szemtanú, akiket a Bács-Kiskun megyei rendőrök ma hallgattak ki Lázár János balesete kapcsán. Az október 24-én a hajnali órákban történt halálos baleset vizsgálata még tart, várhatóan december végén fejeződik be.

A Lázár Jánost szállító kisbusz október 24-ének reggelén Kecskemént közelében ütközött egy Ford Fiesta típusú személyautóval. A kocsi két utasa sértetlen maradt, az autót vezető nő azonban a helyszínen életét vesztette. Az államtitkár és a gépkocsivezetője nyolc napon belül gyógyuló kisebb sérüléseket, zúzódásokat szenvedtek. A politikus személyesen fejezte ki résztvétét a balesetben életét vesztett nő hozzátartozóinak. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár jelezte, hogy sem ő, sem a család nem szeretne beszámolni a találkozó részleteiről.

A baleset után elkezdődött rendőrségi vizsgálat szerint az államtitkár kisbusza a legsebezhetőbb részén találta el a Ford Fiestát, ezért a baleset áldozatának esélye sem volt a túlélésre. A rendőrségi szakértők véleménye szerint a balesetet nem a kisbusz műszaki hibája okozta, az ütközés okait azonban még nem sikerült megállapítaniuk.