Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kibeszélik Szita Bence tragédiáját a kaposváriak

Vágólapra másolva!
A kaposvári polgármester összehívta a város lakóit, hogy közösen dolgozzák fel a tizenegy éves kisfiú halálát.
Vágólapra másolva!

"A városnak nem sikerült feldolgoznia a brutálisan meggyilkolt Szita Bence halálát, ki kell beszélni a történteket" - ezzel indokolta Szita Károly, Kaposvár polgármestere, hogy kedden az Együd Kulturális Központban beszélgetésre hívja a kaposváriakat.

"Rengetegen kerestek meg azzal az igénnyel, hogy ki kell beszélnünk a tragédiát, és azt, mit lehet tenni annak érdekében, hogy hasonló esetek ne történhessenek a városban" - mondta a polgármester a Sonline című megyei lap szerint. (A politikus csak névrokona a kisfiúnak.)

"Mivel a szőnyeg alá nem szabad söpörni semmit, ezért is kezdeményezem a megbeszélést, aminek a moderátora leszek kedden" - mondta Szita Károly.

Szita Bence eltűnését múlt hétfőn jelentette be a gyerek nevelőapjának volt élettársa, a kaposvári P. Erika. A kisfiút nagy erőkkel keresték, a holttestét egy héttel ezelőtt találták meg. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel a rendőrség a 47 éves P. Erikát és két hajléktalant gyanúsít: az 57 éves, többszörösen büntetett, a fegyházból néhány héttel ezelőtt szabadult B. Józsefet és a családjával szembeni erőszak miatt távolságtartásra ítélt, 41 éves K. Józsefet. A Kaposvári Törvényszék vasárnap mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte.

P. Erika előbb tagadta a bűncselekmény elkövetését, kedden azonban - kirendelt ügyvédje tájékoztatása szerint - részletes, a saját bűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomást tett. Vallomást tett K. József is, aki beismerte, hogy részt vett a bűncselekményben, de azt tagadta, hogy ő ölte volna meg a kisfiút.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről