Biciklisávokat reklamálnak a civilek a Ferenciek terére

Vágólapra másolva!
Azt szeretnék, ha az építkezés után nem állna vissza a kétszer kétsávos autóforgalom a Kossuth Lajos utca teljes hosszában.
Vágólapra másolva!

Támogatja a fővárosi Ferenciek tere átalakítását, de további forgalomcsökkentő lépéseket és kerékpársávok kialakítását javasolja négy civil szervezet - írta a Magyar Nemzet.

A lap arról számolt be, hogy a Levegő Munkacsoport, a Magyar Közlekedési Klub, a Szeretem Budapestet Mozgalom, valamint a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) levelet küldött Rogán Antal V. kerületi polgármesternek, amelyben kérik, hogy az építkezés után ne állítsák vissza a kétszer kétsávos autóforgalmat a Ferenciek tere és a Kossuth Lajos utca teljes hosszában, legyen mindkét oldalon kerékpársáv és kerüljön középre a buszsáv.

A civil szervezetek álláspontja szerint továbbra is megmaradna a "durva zaj- és levegőszennyezés, az autópályaérzés", amely zavarja a lakókat és a turistákat.

A levélre Puskás András belvárosi alpolgármester arról tájékoztatta a civil szervezeteket, hogy a Belváros új főutcája projekt második ütemében a Ferenciek tere és környéke rehabilitációját valósítják meg, de a fejlesztési programnak nem része a Kossuth Lajos utca rekonstrukciója.