Csőtörés miatt állt vízben a kispesti lakótelep

csőtörés  a XIX. kerületi Ady Endre utat a kispesti lakótelepen, wekerle
Vágólapra másolva!
Óriási víz állt a József Attila utcában, miután eltört egy 300 milliméter átmérőjű vízvezeték. A Fővárosi Vízművek már hajnalra helyreállította vízellátást, a teljes javítás késő délutánra készül el.
Vágólapra másolva!

Nem okoz vízhiányt a XIX. kerületi csőtörés javítása, miután szombaton éjszaka érkezett bejelentés a Fővárosi Vízművekhez arról, hogy a XIX. kerületi József Attila utca és a Dobó Katica utca kereszteződésében csősérülés történt - írta a közleményében a Fővárosi Vízművek.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
További képekért kattintson a fotóra!

Az éjszakai átmeneti vízhiány után már hajnaltól a környék minden lakóházában zavartalan a vízellátás. A sérült vezeték feltárása még az éjszaka megkezdődött. A javítás és a munkagödör visszatemetése várhatóan vasárnap a késő délutáni órákra készül el.

Szombat éjjel egy, az 1980-as évek elején lefektetett, 300 milliméter átmérőjű PVC-vezeték tört el, amely fontos szerepet játszik a lakótelep vízellátásában.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
További képekért kattintson a fotóra!

A környező, jellemzően tízemeletes házak kifogástalan vízszolgáltatása érdekében az itt húzódó vízcsövek nagy nyomással továbbítják a vizet, ezért a sérülés után nagy mennyiségű víz zúdult az utcákra. A Fővárosi Vízművek szakemberei a lehető legrövidebb idő alatt elzárták a vizet az érintet vezetékszakaszon, amit a kiömlő víz és iszap nehezített.