Januárban kapnak fizetésemelést az orvosok

Vágólapra másolva!
Sokan eddig technikai okból nem kapták meg az emelést, de most egy évre visszamenőleg jár nekik.
Vágólapra másolva!

A korábbi bérfejlesztésből technikai okok miatt kimaradt egészségügyi dolgozók jövő januárban kaphatják meg 2012 januárjáig visszamenőleges béremelésüket - derül ki a kormány honlapján pénteken közzétett rendelettervezetből.

Az Országgyűlés június 18-án fogadta el azt az egészségügyi salátatörvényt, amelynek a legfőbb elemeként rögzítik a dolgozók visszamenőleges, illetve beépülő béremelését. A jogszabály mellékletei tartalmazzák az orvosok, az egészségügyi szakdolgozók bértábláit, valamint a januárig visszamenőleges és beépülő béremelésük mértékét.

A jogszabály rögzíti az egészségügyi szakdolgozók és az orvosok illetmény-, illetve béremelésének mértékét, továbbá a különböző bérkategóriák szorzóit. Ennek eredményeképpen csaknem 90 ezer egészségügyi dolgozó részesült a januárig visszamenőleges hatályú béremelésből. Ennek a július bérekkel átutalt összege csaknem 17 milliárd forint volt.

A tervezet szerint visszamenőleges bérfejlesztés nemcsak egészségügyi dolgozókat, hanem többek között szociális munkásokat, szociális gondozókat, közegészségügyi járványügyi ellenőröket is érint.