Eltűnt magyart keresnek Lengyelországban

Vágólapra másolva!
A férfi egy helyi vendéglátóegységből indult el november 4-én, de a szállására már nem ért vissza. Rendőrök és tűzoltók keresik, a környező mocsarakat is átkutatják.
Vágólapra másolva!

Eltűnt magyar állampolgárt keresnek egy hete a lengyel Tengermellék nyugati részében - erősítette meg vasárnap az MTI értesüléseit Kónya Katinka varsói magyar konzul.

Az 51 éves férfi egy magyar építési kivitelező cég alkalmazottjaként tartózkodott Lengyelországban. November 4-ére virradóra veszett nyoma, amikor a helyi vendéglátóegységből távozott, hogy visszatérjen a 800 méterre található szállására.

A varsói konzul elmondta, hogy a lengyel hatóságok az eltűnést már hétfőn bejegyeztették a schengeni információs rendszerbe. A goleniówi járási rendőrség megerősített akció keretében keresi az eltűntet, a tűzoltóság a környező mocsarakat is átkutatja. A keresést az is megnehezíti, hogy a férfi - kollégái szerint - a személyazonossági igazolványát és a mobiltelefonját a szálláson hagyta. Ez utóbbit azonban a rendőrség nem találta a szobában.