Elképesztő higiénia egy kőbányai vendéglőben

Vágólapra másolva!
Több mint másfél mázsa ismeretlen eredetű élelmiszert és elképesztő higiéniai állapokat találtak a hatóságok egy kőbányai távol-keleti vendéglátóhelyen. Az egységet azonnal bezáratták.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ellenőrzéseket folytató akciócsoportja 160 kiló, mintegy 1000 adag étel elkészítéséhez elegendő ismeretlen eredetű, jelöletlen, fagyasztott terméket talált. Megtiltotta a termékek forgalmazását, és elrendelte az azonnali megsemmisítésüket. Az ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatóságával közösen folytatott felderítés során végezték Budapesten, a X. kerületi Kőbányai út 21. szám alatt található távol-keleti vendéglátó-ipari egységben.

A termékek között fagyasztott csirkelábat, kacsanyelvet, valamint tőkehúst találtak. Az alapanyagok egy részét a földön tárolták, a konyha és az előkészítő higiéniai állapota semmilyen jogszabályi előírásnak sem felelt meg. A helyiségben csótányok voltak, a szellőző berendezésen szárították a sertésbőrkét, a mosogatóban pedig csirkelábat áztattak.

A Nébih közleménye szerint a várható bírság összegének megállapítása még folyamatban van, a jövőben további ellenőrzések várhatók.