Nem kell nyertessé nyilvánítani a Klubrádiót

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Ítélőtábla új eljárásra kötelezte a médiahatóságot, vagyis a 95,3 MHz-es budapesti rádiós frekvenciapályázat nyertesévé nem a második legtöbb pontot szerző pályázót kell nyilvánítani.
Vágólapra másolva!

Új eljárásra - és nem a pályázaton második legtöbb pontot szerző pályázó nyertessé nyilvánítására - kötelezte a médiahatóságot a Fővárosi Ítélőtábla abban az eljárásban, amelyben a Klubrádió támadta meg a 95,3 MHz-es budapesti rádiós frekvencia pályázatának eredményét - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogbejegyzéséből, amely a hatóság ügyészséghez intézett beadványát ismerteti.

A médiatanács a blogján részletekben teszi közzé a Legfőbb Ügyészséghez eljuttatott indítványát - ennek második része került fel pénteken -, amely a második legtöbb pontot szerző Klubrádió pályázatával kapcsolatban született azért, mert a hatóság ellentmondásosnak ítélte az azzal kapcsolatos bírósági döntéseket, és úgy vélte: azok alapján csak jogszerűtlen döntést hozhat.

Az ügyészségi indítvány összefoglalója szerint egy megismételt eljárásban a bíróság márciusban új eljárásra kötelezte a hatóságot, és nem arra, hogy a pályázaton a második legtöbb pontot szerző pályázót nyilvánítsa nyertessé.

A bíróság márciusi határozatának értelmében a médiatanács lefolytatta az új eljárást, és a bíróság által megkövetelt aláírások hiánya miatti alaki érvénytelenség miatt az összes pályázót, így a Klubrádiót is kizárta - olvasható a bejegyzésben. Az ítélőtábla azonban nem fogadta el a végzést, és arra szólította fel a hatóságot, hogy az ügyet határozattal zárja le. A médiatanács a megismételt eljárásban is azt állapította meg, hogy a Klubrádió pályázata is alaki érvényességi hibában szenved, így a hatóság a többi beadvánnyal együtt ezt is érvénytelenítette. Az ügyészséghez eljuttatott beadvány szerint a bíróság által megszabott érvényességi szempontok, köztük az "üres hátoldalak" aláírásának, oldalszámozásának megkövetelése kötötte az eljárásban a hatóságot.

"Megjegyzendő, hogy amennyiben a bíróság nem értelmezte volna ilyen sajátos szigorúsággal a pályázat üres oldalai aláírásának követelményét, akkor a médiatanácsnak jelen ügyben, jelen megismételt eljárásban az lett volna a jogszerű döntési lehetősége, ha a Klubrádió Zrt.-t, mint a Pályázati Eljárásban a második legtöbb pontszámot elért ajánlatot benyújtó pályázót, nyilvánítja a pályázati eljárás nyertesének" - szerepel az ügyészségi indítványban.