Kitakarítaná a közéletet Vona Gábor

Vágólapra másolva!
A '89-es politikai generáció minden tagjának takarodnia kell a magyar közéletből a Jobbik elnöke szerint, mert "az elmúlt 22 év bőven elegendő volt belőlük". Vona Gábor a párt október 23-i budapesti nagygyűlésén meghirdette "a független Magyarország" 16 pontos programját, amelyben a haálbünetés visszaállítása és az EU-ból való kilépés is szerepel.
Vágólapra másolva!

Több ezer ember előtt tartotta október 23-ai megemlékezését a belvárosi Deák Ferenc téren a Jobbik, amelynek elnöke a közélet kitakarításáról beszélt. Vona Gábor, aki a Jobbikot és annak szimpatizánsait a 2006-os politikai generációnak nevezte, azt mondta, az ő generációja nem akar "aljas, áruló és hazug politikai generáció lenni", mint amilyen a '89-es. Példaként említette Demszky Gábor, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor nevét, amelyeket a tömeg hangos fújolással fogadott.

Vona Gábor szerint ezek a politikusok "eljátszották a politikai lehetőségüket, elhazudták a rendszerváltást és megalázó feltételekkel betoloncolták az országot az Európai Unióba". A Jobbik elnöke a nagygyűlésen meghirdette a "független Magyarország" programját. A 16 pontos programban szerepel a magyar föld alkotmányos védelme, az egykulcsos adórendszer megszüntetése, a csendőrség felállítása és a halálbüntetés visszaállítása, Magyarország kilépése az Európai Unióból, a privatizáció visszamenőleges felülvizsgálata és a jogtalanul szerzett magánvagyonok elkobzása.

Emellett a 16 pontban szerepel "a felső tízezer, a politikai szereplők és a cigányság vezetőinek" vagyonosodási vizsgálata és a nem igazolható módon szerzett vagyonok utólagos megadóztatása, valamint "a magyar föld védelmében a Magyarország és Izrael közötti társulási szerződés felmondása".

Szintén a programpontok között van a történelmi jogfolytonosság visszaállítása, az államadósság újratárgyalása, a "szétszabdalt magyarság ügyének nemzetközi fórumok elé vitele", az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala, egy új földbirtokrendszer bevezetése, a magyar "élelmiszer-önrendelkezés", külgazdasági minisztérium felállítása a magyar termékek keleti piacra juttatása érdekében, európai munkáért európai bérek kifizetése, valamint az "indokolatlan cigány túlszaporodás megállítása". Vona Gábor szerint a program célja, hogy "igazságot, szabadságot és életet" hozzon Magyarországnak.