Tizenöten sérültek meg egy kisbusz és egy kamion ütközésében

Vágólapra másolva!
Rendőrségi jelentés szerint tizenöten sérültek meg abban a szerda hajnalban Kisvárdán történt balesetben, amelyben egy munkásokat szállító kisbusz és egy kamion ütközött.
Vágólapra másolva!

Tamásné Berki Bianka, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az MTI-nek szerda délben elmondta: a balesetet az elsődleges adatok szerint az okozta, hogy egy Kisvárda irányába közlekedő kisbusz egy vele azonos irányba haladó kerékpáros előzésébe kezdett, melynek során áthúzódott a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba.

Az előzésben lévő kisbusz vezetője - észlelve a vele szemben közlekedő kamiont - visszahúzódott a saját sávjába, és elsodorta a kerékpárost. A kamion vezetője az előzésben lévő kisbuszt észlelve hirtelen fékezni kezdett, majd átsodródott a szemközti sávba, és frontálisan összeütközött a másik járművel.

A balesetben a kisbuszban utazó munkások, illetve a kerékpáros sérült meg. Öt embert súlyos, tízet pedig könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők. Több sérültet a tűzoltók szabadítottak ki a roncsok közül.