Saját pocakja ügyében nem illetékes Orbán

Orbán Viktor elhízott, kövér a miniszterelnök, a Videoton FC – Gent meccsen a Sóstói Stadionban
Vágólapra másolva!
Más kövérsége nem tetszik neki, de ha saját domborodó hasáról van szó, arról nincs mondanivalója Orbán Viktornak. A miniszterelnök egy állami rendezvényen a pocakos tábornokokat gúnyolta, miközben jól láthatóan rá is felszaladt jó pár kiló az elmúlt hónapokban. Orbán átlagosan heti kétszer jár focizni, de fogyókúrázni nem hajlandó.
Vágólapra másolva!

Megvan a véleménye a tábornokok pocakjáról és a kövér katonákról Orbán Viktornak. A miniszterelnök az október 6-ai állami ünnepségen díszszemlén vett részt, bekapcsolva maradt a mikroportja, és az ATV kamerája rögzítette, ahogy a mellette álló tisztnek kifejti: "Jól néznek ki a legényeik... nincs köztük kövér... az a halálom, a pocakos tábornokok... jól néztek ki nagyon".

Mivel a róla készült képek azt mutatják, hogy az utóbbi hónapokban Orbán Viktorra is felszaladt néhány kiló, és egyre jobban gömbölyödik a pocakja, szerettük volna megtudni, hogy mit gondol a saját testsúlyáról. Megkérdeztük azt is, hogy csak a pocakos tábornok irritálják, vagy mindenki, aki kövér. Azt is szerettük volna megtudni, hogy pontosan hány kilogrammot szedett fel a kormányfő, aki az utóbbi időben jól láthatóan kikerekedett. A miniszterelnök sajtófőnöke azonban csak egy szűkszavú válasszal reagált kérdéseinkre: "Orbán Viktor kizárólag a díszzászlóalj pocakjának ügyében tartja illetékesnek magát". Cikkünk megjelenése után a mondatot azzal egészítették ki, hogy "a pocak ugyanis magánügy, kivéve a díszzászlóaljnál".

Forrás: MTI/Baranyai Ildikó
Orbán Viktor Tusnádfürdőn júliusban

Orbán mostani szégyenlőssége azért sem érthető, mert korábban szívesen nyilatkozott a bulvársajtónak arról is ha hízott, és arról is, ha fogyott. 2008-ban a Blikk írta meg, hogy mindössze néhány hét alatt 86-ról 76 kilóra fogyott az akkor még ellenzékben levő politikus. Orbán akkor azzal magyarázta a lapnak a sikeres fogyást, hogy karácsonykor két-három hétig tartó léböjtkúrát tartott, szilárd ételt egyáltalán nem vett magához, csak pépesített, illetve leszűrt gyümölcsöt és zöldséget fogyasztott. A Bors tavaly nyáron már arról cikkezett, hogy a feszített kormányfői munka miatt Orbán sok szendvicset evett, ezért szedett fel több kilót, amit orosz vasgolyók emelgetésével, az úgynevezett kettlebell edzés segítségével tudott végül leadni.

Legutóbb az Észak Hírnök portál foglalkozott Orbán súlygyarapodásával. Arra a felvetésre, hogy az utóbbi időben ismét felszaladt rá pár kiló, Orbán augusztusban azt reagálta a lapnak, hogy sportolásra az utóbbi fél évben alig jutott ideje, ennek következményei pedig jól láthatóak és kézzel foghatóak. "Vissza kell térnem a rendszeres sportoláshoz: egy nyolc olimpiai aranyat szerző ország miniszterelnöke mégsem lehet pókhasú" - mondta. Orbán azt is hozzátette, hogy nem tart fogyókúrát. "Szalonnát, vörösbort és jóféle füstölt kolbászt szoktam fogyasztani. A következmények a fotókon láthatók. Fogyókúra helyett inkább a sportoláshoz való visszatérésben bízom" - tette hozzá.

Úgy tudjuk, a Terrorelhárítási Központ speciális egységeinél szolgáló edzők segítenek a kormányfőnek az edzésben, ám a Terrorelhárítási Központ sajtóosztályán cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ erre vonatkozó kérdéseinkre. Orbán rajong a futballért, és rendszeresen játszik is, hivatalosan azonban már évek óta nem tagja a felcsúti csapatnak - mondta az [origo]-nak a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója. Ennek ellenére átlagosan hetente kétszer jár le a pályára. Legtöbbször focizik, és saját magát tréningezi. Utóbbi részleteiről azonban már nem kaptunk információt.