Rosszul lett a sofőr, épületbe rohant a teherautója

Rendőrök és mentők a baleset helyszínén, ahol meghalt egy tehergépkocsi vezetője, aki járművével négy parkoló autónak ütközött a józsefvárosi Népszínház utcában
Vágólapra másolva!
Rosszul lett a sofőr, akinek járműve összetört több autót, majd egy épületbe csapódott a józsefvárosi Népszínház utcában. A sofőr elhunyt, de halálát nem a baleset okozta.
Vágólapra másolva!

Feltehetően rosszul lett az a tehergépkocsi-vezető, aki járművével előbb több parkoló autónak ütközött, majd beleszaladt egy épületbe a józsefvárosi Népszínház utcában hétfőn este. A baleset által érintett villamosok helyett pótlóbuszok járnak.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerint a tehergépkocsi vezetője feltehetően rosszul lett, és járművével kanyarodás közben nekiütközött négy parkoló autónak, majd felszaladt a járdára, és egy épületnek csapódott. A vezető a helyszínen meghalt. A haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják, mert a sofőr nem a baleset következtében hunyt el.

A Budapesti Közlekedési Központ szerint a baleset miatt a helyszínelés idején az Orczy tér és a Blaha Lujza tér között pótlóbuszok helyettesítik a 28A és 37A jelzésű villamosokat. A villamosok terelt útvonalon a Festetics György utcai végállomásra közlekednek. Az Országos Mentőszolgálat későbbre ígért tájékoztatást a balesettel kapcsolatban.