Lebukott a strandmaffia Pestszentlőrincen

Vágólapra másolva!
Egy vizsgálat szerint napi százezer forinttal károsította meg a XVIII. kerületi Park Uszoda néhány munkatársa az üzemeltetőt, miután nem adtak számlát a látogatóknak, a bevételt pedig zsebre tették.
Vágólapra másolva!

Évek óta napi százezer forintot, a tényleges bevétel több mint egyharmadát tette zsebre a XVIII. kerületi Park Uszoda és Strand néhány munkatársa - derült ki a kerület polgármesterének és a fenntartó cég vezetőjének kezdeményezésére indított vizsgálatból. Az ügyről a pestszentlőrinci önkormányzat adott ki sajtóközleményt.

A gyanú szerint a XVIII. kerületi Városgazda Nonprofit Zrt. kezelésében lévő intézmény munkatársainak egy része a látogatóknak nem adott nyugtát, illetve a kiadott nyugtákat összegyűjtötték, és később újra kiadták.

Az ügyre azok aztán derült fény, hogy lakossági jelzések után Ughy Attila, a kerület polgármestere és Banyár László, a fenntartó cég vezetője azonnal általános és teljes körű vizsgálatot rendelt el az uszodában. A több hónapig tartó belső nyomozás után a kedden meghallgatott, sikkasztással és egyéb bűncselekményekkel gyanúsított személyek közül többen beismerő vallomást tettek a kerületi rendőrkapitányságon. A vizsgálatok szerint a jól szervezett, összehangolt és kifinomult munkamódszerrel dolgozó bűntársak 2007 óta végezhették zavartalanul ténykedésüket.

Az uszoda fenntartója valamennyi, az ügyben gyanúsítottként érintett munkavállaló munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntette; az uszoda vezetőjét - a vizsgálat idejére - felmentette a munkavégzés alól. Ezen kívül a társaság rendkívüli felmondással megszüntette az uszoda őrzésével megbízott cég szerződését is, és kártérítést követel.