Lázár kapja meg a kasszakulcsot az EU-pénzekhez

Vágólapra másolva!
Lázár Jánost felügyeli novembertől a Széchenyi Programirodát. Az iroda a kormány fejlesztési programjának végrehajtását ellenőrzi. Lázár feladata valószínűleg az uniós pénzek elköltésének felpörgetése lesz, Orbán Viktor korábban ennek lassúsága miatt bírálta a fideszes polgármestereket.
Vágólapra másolva!

November elsejétől a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János látja el a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft. szakmai felügyeletét - derült ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából. A Kormányszóvivői Iroda szerdán közölte, hogy a feladat Lázárhoz kerül.

A Széchenyi programirodákat az Új Széchenyi Terv megvalósításának elősegítésére hozta létre a kormány. Az irodák ellátják a pályázók és kedvezményezettek helyi támogatását a fejlesztési források felhasználásának elősegítése érdekében. Az irodák működtetésére a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft.-t jelölték ki.

A Széchenyi Terv a kormány fejlesztési programja, amely többek között az Európai Uniótól kapott támogatások elköltését szabályozza. Orbán Viktor miniszterelnök a kormánypártok ülésszakindító szeptemberi frakcióülésén a fideszes polgármesterek szemére vetette, hogy túl lassan használják fel a fejlesztési pénzeket, amelyek így elveszhetnek. Lázár feladata várhatóan a fejlesztési források felhasználásának felpörgetése lesz.