Gyújtogatással gyanúsítanak egy tűzoltót

Vágólapra másolva!
Egy biharnagybajomi önkéntes tűzoltó szándékosan tüzeket gyújtott szerte Hajdú-Bihar megyében. Munkát és elismertséget akart szerezni a tűzoltó-egyesületének.
Vágólapra másolva!

Eljárás indult egy biharnagybajomi önkéntes tűzoltó ellen, aki a gyanú szerint szándékosan okozott tűzeseteket Hajdú-Bihar megyében - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A rendőrség mellett ugyanis a katasztrófavédelem is vizsgálatot indított az ügyben.

Ha bebizonyosodik, hogy a gyújtogatásokat a gyanúsított követte el, akkor a férfinak az általa okozott valamennyi tűzeset beavatkozási költségét meg kell térítenie, és a jövőben nem kaphat tűzoltó-igazolványt.

Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője későbbre ígért az ügyről tájékoztatást. A civishir.hu helyi hírportál múlt pénteken írt arról, hogy információik szerint előző este előállították a Biharnagybajomi Önkéntes Tűzoltó Egyesület egyik tagját. A gyanú szerint a férfi kilenc esetben okozott szándékosan tüzet azért, hogy munkát és elismertséget szerezzen az egyesületnek.