FKF-ügy: 18 ember ellen emelnek vádat

Vágólapra másolva!
Kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanújával tizennyolc emberrel szemben vádemelési javaslattal zárult a nyomozás a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. gazdálkodása ügyében - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Két éve nyomoznak a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. gazdálkodása miatt, mely során több korrupciós bűncselekményt is felderítettek, a vádemelési javaslatot még hétfőn a Fővárosi Főügyészséghez továbbították - mondta Bényi Mónika rendőrségi szóvivő a Magyar Nemzetnek.

A rendőrség keddi közleménye szerint tizenegy cég képviselője az utóbbi évek során több alkalommal jogtalan anyagi előnyben részesítette az FKF Zrt. munkatársait azért, hogy cégük lehessen az anyagbeszállító.

Az FKF dolgozói és vezető beosztású alkalmazottai a jogtalan anyagi ellenszolgáltatásért munkaköri kötelességüket rendszeresen megszegték, a cég működéséhez szükséges eszközöket, alkatrészeket többszörös áron szerezték be. A számlák ellenértékének pár százalékát a beszállítók a beszerzők és azok vezetői részére visszaosztották - közölte a rendőrség. Az eljárás során eddig a FKF Zrt. részéről 6, míg a beszállítók részéről 12 személyt gyanúsítottak meg.