Fegyházat kapott a lányát megerőszakoló bárándi férfi

Vágólapra másolva!
Bűnösnek találta a bíróság azt a férfit, aki a vád szerint megerőszakolta 17 éves lányát. A férfi a bíróság szerint azt használta ki, hogy lánya értelmi fogyatékos, és nem fogta fel a nemi erőszak jelentőségét. Az apa hét és fél év fegyházat kapott.
Vágólapra másolva!

Első fokon 7 év 6 hónap fegyházbüntetést kapott erőszakos közösülésért az a férfi, aki a vád szerint 2011 márciusában megerőszakolta értelmi fogyatékos lányát a Hajdú-Bihar megyei Bárándon. A Püspökladányi Városi Bíróság ítélete egyelőre nem jogerős.

Az 54 éves férfi a vád szerint az akkor 17 éves, középsúlyos értelmi fogyatékos lánya szobájában utasította a sértettet, hogy vetkőzzön le, majd közösült vele - közölte Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője. Az apa a vád szerint azt használta ki, hogy a lány alacsony intelligenciaszintje miatt nem ismerte fel a cselekmény jelentőségét, következményeit, és akaratnyilvánításra sem volt képes.

A lány végül a bentlakásos nevelőotthonban - ahol hét közben tartózkodott - társainak mesélte el a történteket. Ők szóltak a pedagógusoknak, akik értesítették a rendőrséget. A szóvivő elmondta: az apa végig tagadta bűnét, ennek ellenére az ügyvédjével tudomásul vették a büntetést. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Az ügyben az apa mellett másodrendű vádlottként a lány anyját is megvádolták kiskorú veszélyeztetésével, azonban bizonyítottság hiányában mindkettőjüket felmentették e vád alól. A bárándi gyámhatóság a család három gyermekét nevelőszülőknél helyezte el.