Egy év négy hónapot kapott a metrón mobilt rabló férfi

Vágólapra másolva!
Gyorsított eljárásban bíróság elé állították, és egy év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki mobiltelefont rabolt a metrón a múlt héten. Nem volt szerencséje, mert az esetet egy utas videóra vette, és a felvétel tízezres megosztásig jutott a Facebook-on. A rendőrök felismerték a videóra vett tolvajt, és elfogták.
Vágólapra másolva!

Első fokon egy év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, akit egy videofelvétel buktatott le, amint ellopja egy nő telefonját a metróban - értesült az MTI.

A múlt csütörtökön a 3-as metró Klinikák állomásánál történt eset arról híresült el, hogy telefonnal videóra vették, és megosztották a Facebook-on, amelyet aztán tízezernél is többen megosztottak, de a felvétel nyomán a történet még a brit Daily Mail-t is megjárta.

A videó tanúsága szerint az ajtó melletti szélső ülésen ülők mobiltelefonjai vannak igazán nagy veszélyben. A tolvaj egészen addig vár a készülék elragadásával, míg az ajtó zárását jelző hang meg nem szólal. Majd még időben megszökik a kocsiból, a telefon tulajdonosa pedig a bezárt ajtón keresztül nézheti, ahogy elsétál a drága készülékkel.

Viszont a felvétel alapján a rendőrök felismerték a tolvajt, és el is fogták. A 90 ezer forintos telefont azonban addigra már 25 ezer forintért eladta az M1 híradója szerint.

A férfit a VIII. kerületi ügyészség gyorsított eljárással állította bíróság elé. Azzal védekezett, hogy "beteg édesanyja gyógykezelésére kellett a pénz". A bíróság viszont súlyosbító körülményként figyelembe vette, hogy a férfi már 15 alkalommal volt büntetve, és augusztusban feltételesen szabadult a börtönből. A bíróság mint különös visszaesőt egy év négy hónap börtönbüntetésre, és két év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélethirdetés után a bíróság elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását. A mobiltelefon ellopása miatt most elítélt férfinek az első fokon kiszabott egy év négy hónap börtön mellett le kell töltenie a korábbi büntetéséből elengedett négy hónapot is. Így összesen húsz hónapot kell majd börtönben töltenie - hangzott el a Híradóban.