Bizonytalan a Hit Gyülekezetének átadott iskola sorsa

Vágólapra másolva!
Az Ajkai Szakképző Iskola átadásáról még májusban döntött az önkormányzat, de a határozatot a megyei törvényszék hatályon kívül helyezte. Felülvizsgálat miatt most felfüggesztették a törvényszék ítéletét.
Vágólapra másolva!

A felülvizsgálati eljárás befejezéséig a Kúria felfüggesztette a Veszprémi Törvényszéknek, az ajkai iskolaátadás ügyében hozott ítéletét; hatályban maradnak az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium Hit Gyülekezete fenntartásába adásáról szóló önkormányzati határozatai - közölte az önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint bár az önkormányzati határozatok hatályosak, tényleges végrehajtásuk a közoktatási intézmények működtetéséhez szükséges egyéb adminisztratív engedélyek hiánya miatt egyelőre akadályba ütközik.

Az ajkai önkormányzat május végén döntött arról, hogy az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium üzemeltetését átadja a Hit Gyülekezetének. A Veszprém Megyei Kormányhivatal kifogást emelt az átadás ellen, és pert indított. A Veszprémi Törvényszék jogerős ítéletével hatályon kívül helyezte a a határozatot, de az önkormányzat szeptember végén felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához.