Elfogadták Rogán nightclubos javaslatát

Vágólapra másolva!
A Rogán Antal által benyújtótt indítvány rendőrségi és jegyzői engedélyhez köti a világörökségi területen működő vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartását.
Vágólapra másolva!

A parlament a hétfői ülésén elfogadta, hogy a jövőben a jegyző engedélyéhez kössék a világörökségi területen lévő, alkoholt kimérő, illetve árusító vendéglátóhelyek és üzletek éjfél és reggel hat óra közötti nyitva tartását. Az engedélyezési eljárásban a rendőrség mint szakhatóság is részt vesz, a tevékenység közbiztonságra gyakorolt hatását, valamint a személy- és vagyonbiztonság kérdéseit vizsgálja majd. A szakhatósági hozzájárulást a rendőrség hivatalból, évente felülvizsgálja, lakossági bejelentés alapján pedig bármikor ellenőrizheti, és akár vissza is vonhatja azt.

Rogán Antal - a Fidesz frakcióvezetője, az V. kerület polgármestere - a törvényjavaslat parlamenti vitájában azt mondta, hogy a világörökségi helyeken lévő, éjfél után is nyitva tartó vendéglátóhelyek rendőrségi engedélyeztetésével a nightclubokat kívánják visszaszorítani, nem az éttermek és egyéb szórakozóhelyek üzemeltetését akarják "visszaszigorítani". Mint mondta, indítványuk legfeljebb 50-100 szórakozóhelyet érinthet országosan.