A magyar biciklisek nem szeretnek tömegközlekedni

Vágólapra másolva!
A hazai kerékpárosok jelentős részének a bicikli szinte kizárólagos közlekedési eszközévé vált. Országos szinten közel minden második magyar használ kerékpárt, a fővárosi lakosoknak azonban csak a 12 százaléka tesz így.
Vágólapra másolva!

A Magyar Kerékpárosklub és a TNS-Hoffmann piackutató cég felmérése szerint tavalyhoz képest 150 ezerrel nőtt idehaza a rendszeresen kerékpározók száma.

A két társaság tanulmánya jelentős trendváltozásra mutat rá: a kerékpárral közlekedőknek a kerékpár vált az elsődleges és szinte kizárólagos közlekedési eszközévé. A legalább minden hétköznap kerékpárral közlekedő hazai lakosok aránya 63 százalékra emelkedett a teljes biciklis táborból, ami az eddigi legmagasabb részesedést jelenti. A magyar biciklisek 51 százaléka ült mindennap biciklire a nyár végén készült tanulmány készítésekor.

Közlekedési eszközként országos szinten a magyar lakosság 43 százaléka használ kerékpárt, Budapesten azonban csak a lakosok 12 százaléka teszi ezt. A biciklit csupán kiránduláshoz használók aránya Magyarországon mindössze 2 százalék - derül ki a tanulmányból.