Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

2016-ra várja Szijjártó a komáromi hidat

Vágólapra másolva!
Reálisan 2016-2017-re lehet kész a Komáromot Révkomárommal összekötő új Duna-híd. A hidat a két fél egyenlő arányban finanszírozza.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Szijjártó Péter szerint 2016-17 már reális időpont arra, hogy közlekedni lehessen a Komárom és Révkomárom közötti új Duna-hídon, amelynek megépítéséről kedden írt alá közös nyilatkozatot Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák kormányfő Pilisszentkereszten.

Szijjártó Péter erről szerdán az M1 Ma reggel című műsorában beszélt, és azt is elmondta, hogy a hidat egyenlő arányban, közösen finanszírozza a két ország, a hídhoz vezető utakat és a saját országa területén szükséges infrastrukturális fejlesztéseket pedig ki-ki maga állja.

Mindemellett az Ipoly-hidak programját is folytatják - tette hozzá. A keddi pilisszentkereszti találkozón a közúti közlekedési kapcsolatok fejlesztéséről is megállapodott Orbán Viktor és Robert Fico. Ezzel kapcsolatban az államtitkár közölte: a magyar fél úgy látja, 2014-ig 16 új határátkelőhely létesülhet Magyarország és Szlovákia között, három átkelő pedig megújulhat. Így sok kistérség élete válik majd könnyebbé - jegyezte meg.

Szijjártó Péter szerint az új típusú magyar-szlovák politikai kapcsolatok nem olyanok, mint például a szocialista kormányok idején, hogy "a Duna két oldaláról ordibáltak át egymásnak", hanem teljesen normális, ésszerű a párbeszéd a két miniszterelnök között.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről