Biszku Béla házához vonul a Jobbik

Vágólapra másolva!
Vonulásos tüntetést rendez a Jobbik Biszku Béla házához jövő pénteken - jelentette be Novák Előd, a párt alelnöke kedden a háborús bűntettel vádolt volt belügyminiszter budapesti, II. kerületi háza előtt tartott sajtótájékoztatóján. A Jobbik "a kommunista luxusnyugdíjak" megszüntetéséért tüntet, és arra biztatja a szimpatizánsait, hogy "nézzenek a gyilkosok szemébe". Novák Előd fel is csengetett Biszku Bélához, de senki nem válaszolt.
Vágólapra másolva!

A rendőrségen már bejelentett jobbikos demonstráció Mátsik György - a Mansfeld Péterre is halálos ítéletet kérő - volt ügyész I. kerületi házától indul és Biszku Béla házánál ér majd véget - mondta Novák Előd. A párt alelnöke közölte, a tüntetést az "elszámoltatásért és a kommunista luxusnyugdíjak megvonásáért" szervezik, és arra hívnak mindenkit, hogy "nézzenek a gyilkosok szemébe".

Az országgyűlési képviselő szerint minden eddigi kormánypárt felelős az elszámoltatás elmaradásáért, és azért is, hogy a volt kommunista vezetőket ma is több százezres nyugdíjakkal "jutalmazzák".

Biszku Béla számára néhány napja lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság, vagyis nem hagyhatja el Budapestet. Biszkut az 1956-os eseményeket követő két sortűz miatt háborús bűntettel gyanúsítják.

Novák felcsengetett Biszkuhoz

Novák Előd úgy látja, Biszku Bélának és Mátsik Györgynek a "hatóságok időhúzása miatt", a feljelentések ellenére sem kell félniük a jogerős ítélettől, ezért bíznak abban, hogy a demonstrációval meg tudják gyorsítani a velük szemben indított eljárást. Hozzátette, véleménye szerint addig is indokolt lehet az előzetes letartóztatásuk.

Elmondta, hogy Biszku Bélán kívül tudomása szerint ma is több ezer volt kommunista vezető, ügynök, tartótiszt vagy magas szintű állami, katonai vezető kap több százezer forintos nyugdíjat, ami éves szinten több milliárd forintos kiadást jelent.

Novák Előd a sajtótájékoztató után többször is becsengetett a név nélküli kaputelefonon, ám hívására senki nem válaszolt.