Visszakapja játék pisztolyát a karateruhás diák

Vágólapra másolva!
A 22 éves fiút tanúként hallgatták ki, mert nem követett el bűncselekményt. Ez után hazaengedték és játék pisztolyát is visszakaphatta.
Vágólapra másolva!

A rendőrségnek minden olyan esetben lépnie kell, amikor fegyver vagy fegyvernek látszó tárgyról van szó - mondta szerdai sajtótájékoztatóján az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének vezetője. Pap Judit elmondta, hogy a 22 éves fiatal nem követett el bűncselekményt, a hallgatót tanúként hallgatták ki, majd hazaengedték.

Szerdán délelőtt kommandósok zárták le a Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karának CH épületét, mert a rendőrség arról kapott bejelentést, hogy egy diák az egyik előadáson fegyvert rántott. A rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a műegyetem diszpécsere hívta a rendőrséget 10:44-kor, mert két ijedt diáktól úgy értesült, hogy egy hallgató fegyverrel, fürdőköpenyben jelent meg a DNS-szintézisről szóló biokémia-előadáson.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Ezt a játék pisztolyt tette ki a diák az órán

A rendőrségnek minden olyan esetben lépnie kell, amikor fegyver vagy fegyvernek látszó tárgyról van szó - indokolta Papp Judit, hogy miért vonult ki a Terrorelhárítási Központ (TEK) nagy erőkkel az egyetemre.

A rendőrség szerint a játék pisztolyról első ránézésre nem lehet megállapítani, hogy éles lőfegyver-e. Szakács Attila igazságügyi fegyverszakértő elmondta, hogy a pisztoly nem minősül lőfegyvernek, műanyag játék pisztoly, ami külső jegyeiben hasonlít egy fegyverhez.