Két hidat is lezártak egy Szolnokon talált bomba miatt

Vágólapra másolva!
Közel félméteres robbanszerkezetet találtak a Zagyva torkolatában, Szolnokon. Mivel a bomba gyújtószerkezete ép volt, a rendőrség kiürítette a környéket, és két hidat is lezárt a városban. A robbanószerkezetet megsemmisítették, és a lezárt hidakat egy óra múlva megnyitották.
Vágólapra másolva!

Kiürítették a környező lakóépületeket, és lezártak két belvárosi hidat Szolnokon, miután pénteken világháborús robbanószerkezetet találtak - közölte a rendőrség. A feltehetőleg a második világháborúból származó 45 centiméter hosszú, 20 centiméter átmérőjű robbanótestre egy töltésszakasz árvízvédelmi munkálatai során bukkantak rá a Zagyva torkolatánál.

A tűzszerészek megérkezése után kiderült, hogy a gyújtószerkezet ép, ezért a vizsgálatát csak a környező lakóházak kiürítése és a Zagyva, valamint a Tisza belvárosi hídjának lezárása után tudták biztonságosan elvégezni a szakemberek.

A rendőrség esti közleménye szerint a tűzszerészek elszállították és a közelben megsemmisítették a gránátot. Az útlezárásokat egy órán belül feloldották, a közlekedés helyre állt a városban.