Nem vagy bolond? Nem vagy depressziós?

prostituált, prostitució, Kecskemét környéke, sorozatos gyilkosság gyanúja, 52 sz. főút
Vágólapra másolva!
Kevesebb a kuncsaft, több a büntetés, és hiába nem volt eddig rossz tapasztalatuk, elkezdtek félni a Kecskemét környéki prostituáltak, miután orális szex közben késelték meg egyik társukat. Az elmúlt években több prostituáltat öltek meg a környéken, a rendőrség szerint a késelő sorozatgyilkos lehet. A prostituáltak próbálják kiszűrni a necces kuncsaftokat, tökön ragadással és legfőképpen összefogással vennék fel a harcot az erőszakoskodók ellen.
Vágólapra másolva!

Rosszabbul nem is indulhatott volna a pályafutása a 44-es főút mellett Krisztinának. A lány életében először strichelt a Kecskemét és Nyárlőrinc közötti szakaszon augusztus végén, amikor első ügyfele, egy nyárlőrinci teherautó-sofőr orális szex közben tízszer megszúrta. Krisztinát egy többórás műtétnek köszönhetően sikerült életben tartani, és tanúként kulcsszerepe lehet a 33 éves családapa büntetőperében.

A közel egy hónappal később, múlt pénteken elfogott férfit valószínűleg nem csak az augusztusi késeléssel fogják szembesíteni a bíróságon. A térségben ugyanis 2008 óta négy prostituált lett emberölés áldozata, egy pedig eltűnt, és a környékbeli prostituáltak azt állítják, hogy amikor kihallgatták őket, a nyomozók azt mondták nekik, minden bizonnyal az őrizetbe vett É. József követte el a sorozatgyilkosságot.

Soha nem látták a támadót

"Négy éve kint állok, de ezen az úton még sosem láttam" - mondta egy, a 44-es főút mellett strichelő prostituált, álnevén Klára. Úgy tudja, É. József egy árokba húzta az áldozatát, de Krisztinának még volt annyi ereje, hogy eljusson a bekötőútnál épülő nyaralóhoz, ahonnan hívták a mentőket. Szerda reggel tartották a rendőrök a nyaralónál a helyszíni bejárást, és még kora délután is három kisbusznyi rendőr tartózkodott a környéken.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Tucatszituáció az 52-es főúton

"Egy olyan lányt sem ismerek, aki látta volna korábban ezt a férfit. Szerintem másfél évente csinált valamit, de ezen kívül nem járt lányokhoz" - mondta Klára a kihallgatása tapasztalatairól, ahol fantomképet mutattak a támadóról. A fiatal nő fél kilométerre szokott strichelni attól a helytől, ahol megtámadták Krisztinát. Szerinte az eset óta naponta jelennek meg a környéken a nyomozók, a férfi elfogása előtt őket is többször figyelmeztették, hogy ne üzleteljenek egy kék volkswagenes kuncsafttal, mert veszélyes lehet.

Sok hülye szaladgál

Az eset megrázta a főút mentén dolgozó prostituáltakat, akikből kedden is akadt bőven az út mellett. Ha valaki hétköznap délután éhezne ki a fizetős szexre a bokroknál, szinte minden kilométeren választhatott volna magának egy lányt a Kecskemét és Fülöpszállás közötti szakaszon, de Kecskeméttől keletre sem kellett tíz kilométereket autózni egy szabad kapacitású prostituáltért. A prostituáltak azt mesélték, a főúton általában délelőttől olyan 4 óráig szoktak strichelni, egy két-három órás műszakban 15-20 ezer forintot keresnek. Esténként Kecskeméten szoktak dolgozni. Volt azonban olyan lány is, aki reggel 9-től este 6-ig kint áll, neki így naponta 50-60 ezer forint is összejön.

"Picit megnyugodtam, de sok hülye szaladgál itt" - mondta Klára, aki a támadás híre után ugyanúgy kijárt dolgozni, csak még körültekintőbb volt, mint korábban. Szerinte az üzletet is nagyon visszavetette az eset, azóta jóval kevesebb ügyfele van, ráadásul a rendőrök is egyfolytában cirkálnak, ami jelentősen megnehezíti az üzletmenet.

El kell kapni a tökeit

"Napokig nem mertem kijönni az eset után. Félelmetes volt, aludni sem mertem egyedül" - mesélte az [origo]-nak Anett, aki négy-öt hónapja dolgozik a 44-es főúton. "Nem nagyon tettem magam túl a sokkon, még most is félek. Azóta, ha jön egy kuncsaft, mindig kérdezgetem is őt, hogy nem vagy bolond? Nem vagy depressziós? Ilyenkor mindig megnyugtatnak vagy bolondnak néznek" - mesélte nevetve a lány. A sok rendőr miatt ráadásul a minap egy 50 ezer forintos bírságot is benyelt. Az egy éve prostituáltként dolgozó Anett szerint sok hasonló történetet lehet hallani, de neki még semmilyen rossz tapasztalata nem volt a kuncsaftokkal.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Ugyanezt mondta a négy éve prostituáltként dolgozó Klára is, ennek ellenére 2011 októberében beszerzett egy gázsprayt, ugyanis ekkor egy hasonló gyilkosság történt a környéken. Az akkori eset más lányokra is nagy hatással volt, egy négy-öt éve prostiként dolgozó nő azóta nem jár a 44-es útra. "Visszajáróim vannak főleg, az újakkal meg nem megyek néhány méternél távolabb a főúttól, hogy el tudjak menekülni, ha olyan van. Ha pedig kell, akkor elkapom a tökeit, vagy belemarkolok a szemeibe, ne hülyéskedj már, ez az életem" - válaszolta Klára arra a kérdésre, hogy hogyan próbálná megvédeni magát egy támadásnál.

Egy másik lány szerint a rendőrök azt tanácsolták nekik, hogy ne vegyenek gázsprayt, mert az csak agresszívabbá teheti a támadót. Védekezésként így az marad számukra, hogy nagyon figyelnek egymásra. "Köszönni szoktunk egymásnak, de beszélgetni nem. Ennek ellenére mindig figyeljük a másikat, hogy nem tűnik-e el egy kuncsafttal 15-20 percnél többre. Összetartás van, hívjuk egymást, ha jön vagy megy egy ügyfél" - mondta egy lány, aki épp a mellei közül vette ki a csörgő mobilját, amikor erről kérdeztük. A félelmeik ellenére a megkérdezett lányok közül egyiknek sem volt futtatója, mint mondták, ha lenne, csak a pénzt venné el tőlük, de nem éreznék magukat nagyobb biztonságban.