Lemond Kukorelly Endre LMP-s képviselő

Vágólapra másolva!
Lemond Kukorelly Endre LMP-s parlamenti képviselő. Az író vissza akar térni eredeti mesterségéhez, és az LMP választmánya sem marasztalta olyan nagyon.
Vágólapra másolva!

Kukorelly Endre, az LMP országgyűlési képviselője lemond parlamenti mandátumáról. A képviselő döntését a párt országos választmányának szerdai ülésén jelentette be - közölte Heltai László választmányi szóvivő.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Kukorelly (a kép előterében) LMP-s politikustársaival József Attila szobránál

A szóvivő elmondta, hogy a testület ülésén többórás beszélgetés után, bizalmi szavazáson döntöttek arról, hogy a grémium kívánatosnak tartaná-e, ha Kukorelly Endre a párt képviselőjeként folytatná munkáját. Miután a felvetést hatan támogatták és hatan ellenezték, a képviselő bejelentette, hogy lemond a mandátumról.

Heltai László azt is elmondta, hogy a döntés hivatalos bejelentése a következő napokra várható. Ezt követően az LMP-nek harminc napja lesz arra, hogy megnevezze a leköszönt politikus utódját, mivel Kukorelly Endre pártlistáról került a parlamentbe. A szóvivő hangsúlyozta, az országos választmány nagyra értékeli és köszöni azt a munkát, amelyet Kukorelly Endre képviselőként végzett, illetve azt a missziót, amelyet a kultúra terjesztésében és a kultúrpolitikában betölt.

Kukorelly maga kérte, hogy a választmány mondjon véleményt a képviselői munkájáról. Az író kedden az [origo]-nak azzal indokolta - akkor még csak lehetséges - távozását, hogy nem ez a hivatása, ráadásul egy komoly, már megkezdett írói munkáját is be kívánja fejezni a következő két évben. Az ügy hátteréről itt olvashat bővebben, a politikus-íróról szóló cikkeinket itt találja meg.