Leállították a szórakozóhelyekről a főmagánnyomozót

Vágólapra másolva!
Rendőrök figyelmeztették a magánnyomozói kamara elnökét, hogy ne segítsen másoknak megoldani az éjszakai szórakozóhelyek biztonsági problémáit. Német Ferenc szerint a fesztiválokon sokszor belekényszerítik a vagyonvédőket a szabálytalanságokba.
Vágólapra másolva!

Öt éve egy főrendőr barátilag figyelmeztette a vagyonvédelmi kamara elnökét, ne foglalkozzanak az éjszakai szórakozóhelyek biztonságával, ne adjanak ötleteket se a cégeknek, se a jegyzőknek, hogy mit kellene tenniük ezeken a helyeken, erről maga az érintett, Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke beszélt egy vele készült interjúban a Népszabadságnak. Német szerint az őt figyelmeztető rendőr nem került előzetes letartóztatásba.

Német az interneten Európa legbiztonságosabb drogpartijaként hirdetett Ozorai Fesztiválról is beszélt, úgy vélte, a fesztiválon működő biztonsági cég munkája nem nevezhető szakszerűnek, és jogszerűsége is megkérdőjelezhető, ha Ozorán valóban nyíltan árusították a legkülönbözőbb drogokat.

Német szerint a fesztiválokon nagyon sok megbízó gyakran kényszeríti a szakma szabályainak olykor súlyos megsértésére is a vagyonvédelmi cégeket, illetve azok dolgozóit. Lehet persze nemet is mondani, de akkor a megbízó az első adandó alkalommal szerződést bont a szabályokhoz túlságosan ragaszkodó vagyonvédelmi céggel, és villámgyorsan keres helyette másikat, amelyik bevállalja a szabályszegést.