Halálra gázolta a tinilányt, majd továbbhajtott egy ittas férfi

Vágólapra másolva!
Az ittas állapotban lévő, hallássérült férfi először segítségnyújtás nélkül elhagyta a gázolás helyszínét, majd később visszament megnézni az elütött kamaszlányt.
Vágólapra másolva!

Elütöttek egy 15 éves helybeli lányt, aki a helyszínen meghalt, az ittas elkövető segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt a Fejér megyei Lajoskomáromban - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap.

A baleset hajnalban történt, a lány nevelőapja tett bejelentést a rendőrség ügyeletén. Az elsődleges információk szerint a lány és nevelőapja közvetlenül az útpadka mellett, az úttest szélén, egy jól megvilágított útszakaszon haladt, amikor a baleset bekövetkezett - mondta a szóvivő.

A mentők próbálták újraéleszteni a lányt, de nem jártak sikerrel. Az apa a balesetben nem sérült meg. A rendőrök már helyszíneltek, amikor a gázoló, a korábbi információtól eltérően nem az édesanyjával, hanem a testvérével együtt visszatért a helyszínre. A 30 éves mezőszilasi hallássérült férfi elismerte, hogy ő ütötte el a lányt. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így mintavételre is sor került.

A férfinak érvényes, korlátozó bejegyzést nem tartalmazó vezetői engedélye volt. A balesetet okozó férfit őrizetbe vették.