Előléptetik a megtámadott rendőrt

Vágólapra másolva!
A szolgálaton kívüli rendőr egy lopással gyanúsítható férfit akart kérdőre vonni, mikor egy 6-7 főből álló csoport megtámadta a Pest megyei Turán. A rendőr zászlóst most előléptetik - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Hamarosan előléptetik Darnyik Alexander Attila rendőr zászlóst, aki súlyosan megsérült szerda este, amikor Turán egy tetten ért tolvaj elfogásakor a bűnöző segítségére kelt fél tucat ember megtámadta - írja a pénteki Magyar Nemzet, pontosan meg nem nevezett hatósági forrásokra hivatkozva.

Szerdán a Pest megyei Tura belterületén egy szabadnapos rendőr zászlós lopáson ért tetten egy helyi lakost, így azonnal szolgálatba helyezte magát, és intézkedett, de a gyanúsított elmenekült. A rendőr rövid üldözés után elfogta a menekülőt, de ekkor már 6-8 helybéli közeledett fenyegetően felé. Követelték, hogy engedje el az elfogott férfit, majd elkezdték lökdösni, egyikük elővett egy bicskát is, és megfenyegette vele. A turai férfiak a szintén a faluban lakó rendőrt ezután ütlegelni kezdték, és miután a földre került, rugdosták.

A bántalmazás miatt a rendőr elvesztette az eszméletét, és a támadók a már elfogott gyanúsítottal együtt elmenekültek a helyszínről. Amikor a megtámadott rendőr magához tért, segítséget kért. Gödöllőről, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságról, valamint a Készenléti Rendőrségtől összesen 240 rendőr érkezett a helyszínre. A támadókat - egy kivételével - még az éjszaka elfogták, kettőt őrizetbe is vettek. Hivatalos személy elleni erőszak büntette miatt a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytatja le az eljárást ellenük.

A zászlós, aki már hét éve rendőr, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és a Hatvani Városi Kórházba szállították, ahol jelenleg is megfigyelik.