Mégsem tart Gyurcsánnyal az MSZP

Vágólapra másolva!
Az MSZP részt vesz a választási eljárási törvény vitájában az Országgyűlésben - közölte a párt kedden este. A szocialista frakció úgy döntött, hogy képviselni fogja a választási regisztrációt elutasító "csendes többséget". Vasárnap még ennek ellenkezőjét ígérték, miután Gyurcsány Ferenc a feliratkozási vita bojkottjára kérte a pártokat.
Vágólapra másolva!

Az MSZP-frakció kedden egyhangúlag úgy döntött, hogy részt vesz a javaslat parlamenti vitájában, képviselni fogja a választási regisztrációt elutasító "csendes többséget", és vitában fogja bebizonyítani, hogy a benyújtott törvényjavaslat veszélyes a magyar demokráciára, így elfogadhatatlan - jelentette be Molnár Zsolt MSZP-s képviselő.

Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyettese vasárnap még azt közölte, hogy pártja az alaptörvény elfogadásához hasonlóan várhatóan a választási eljárási törvény vitájában sem vesz részt. A politikus ezt azzal indokolta, hogy meggyőződésük szerint a választójogról csak szélesebb társadalmi konszenzus alapján lenne szabad dönteni. Józsa Istvánt az után kérdezték újságírók, hogy az egyhetes éhségsztrájkját befejező Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, volt szocialista kormányfő szombaton bojkottot javasolt a választási feliratkozás terve ellen.

A Fidesz-KDNP kedden nyújtotta be a parlamentnek az új választási eljárásra vonatkozó törvényjavaslatát, és ebben rögzítette az előzetes feliratkozás intézményét.