Nem üzletelnek tovább Szegedi Csanáddal a jobbikosok

Vágólapra másolva!
Vona Gábor jobbikos pártelnök felesége és Szabó Gábor pártigazgató sem akar közös céget a jövőben Szegedi Csanáddal, aki múlt héten lépett ki a Jobbikból. Mindketten kezdeményezték, hogy eladják tulajdonrészüket a Szegedivel közös vállalkozásaikban. Szegedi Csanád uniós személyi titkára, a Jobbik pártigazgatójának húga szintén otthagyja Szegedit, felmondott Brüsszelben.
Vágólapra másolva!

"Egészen mostanáig közös cégünk volt Szegedi Csanáddal" - írta Szabó Gábor jobbikos pártigazgató keddi közleményében, amely szerint eladja tulajdonrészét a Turul márkás termékeket gyártó Szkíta Hadúr Kft-ből. "E cégben való részesedésem átadását a múlt heti elnökségi döntés kezdeményeztem és erről nyilatkozatot tettem" - írja Szabó Gábor.

Szintén nem marad Szegedi Csanád tulajdonostársa Vona-Szabó Krisztina, Vona Gábor pártelnök felesége - tudta meg az [origo] Pál Gábortól, a Jobbik sajtófőnökétől. A Jobbik lapját, a Barikádot kiadó Magyar Hírek Kft-ben tavaly májusig Vona Gávor volt Szegedi tulajdonostársa, a pártelnök azonban átadta tulajdonrészét feleségének. Vona-Szabó Krisztina Szegedi Csanád kilépése után most túlad a részesedésén - mondta a sajtófőnök.

Szegedi Csanád, a Jobbik egykori alelnöke múlt héten lépett ki a pártból, miután a pártvezetés egyhangúan arra kérte, adja vissza európai parlamenti mandátumát. Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint a kiszivárgott hangfelvétel miatt kérte az elnökség Szegedi mandátumát, nem pedig a korábbi alelnök zsidó származása miatt.

Szabó Gábor a keddi közleményében jelezte azt is, hogy húga, Szabó Andrea nem dolgozik tovább Szegedi Csanádnak. Szabó Andrea 2012 márciusa óta Szegedi uniós személyi titkára volt, de múlt héten felmondott. "Mivel a Jobbik és a képviselő között szakítás történt, így édestestvéremként nem tartja elfogadhatónak a személyi titkárként vállalt állását nála" - írta a pártigazgató.