Vágólapra másolva!
A korábban Zalatnay Sarolta ügyeit intéző Medveczky Mihály az ügyvezetője annak a cégnek, amely egy forintért megszerezte a Neo FM-et. A Blikk úgy tudja, hogy a cég mögött amerikai befektetők állnak.
Vágólapra másolva!

A Zalatnay Sarolta ügyvédjének ügyvezetésével működő Dr. M-Média Kft. vette meg a Neo FM-et működtető FM1 Zrt.-t, annak minden tartozásával együtt - írja a szerdai Blikk. A cégjegyzékből kiderül, hogy a Dr. M-Média Kft. ügyvezetője dr. Medveczky Mihály és unokatestvére, Medveczky László, akinek értesítési címeként egy szlovákiai cím szerepel.

A teljes nevén Dr. M-Média Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot 2011. szeptember 28-án létesítették, de későbbi bejegyzési dátumok is szerepelnek a Cégközlönyben. Feltehetően mérlegképes évet még nem zártak, a cég jegyzett tőkéje félmillió forint - közölte a Blikk. A lap úgy tudja, hogy az új tulajdonos továbbra is működtetni akarja a rádiót, és kifizeti az adósságot. Ugyanakkor a médiahatóság már felmondta a Neo FM műsor-szolgáltatási szerződését, és ezt egyelőre nem szándékozik visszavonni.

Egy forintot adtak a rádióért

A Neo FM-et működtető FM1 Zrt. csaknem 600 millió forintos adósságot halmozott fel az elmúlt évek során. Mivel a zrt. több mentőövet is kapott, de nem fizetett, az NMHH (Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság) felmondta a Neo FM műsor-szolgáltatási szerződését. Az FM1 június 19-én csődvédelmet kért, és fellebbezett a műsor-szolgáltatási szerződés felmondása ellen.

Kedden a Fővárosi Törvényszék megkezdte ugyan az ügy tárgyalását, de az iratismertetés és a felek meghallgatása után szeptember elejére tűzte ki a következő tárgyalást. A bíróság az eljárás idejére felfüggesztette a Médiatanács határozatának végrehajtását, vagyis a rádiónak már nincs szerződése, ugyanakkor a jogok még megilletik, illetve a kötelezettségek továbbra is terhelik, sőt az NMHH közleménye szerint a továbbiakban napi több mint 2 millió forinttal növekedhet az adóssága, ha továbbra is működik.

A Blikk szerint az új tulajdonosi csoport mögött amerikai befektetők is állnak. A képletesen egy, valójában - egyforintos híján - öt forintért nyélbe ütött adásvételről a Népszabadság számolt be szombati számában, az új tulajdonos cég neve azonban csak a keddi tárgyaláson derült ki.