Új eljárást rendeltek el Farkas Péter ügyében

Farkas Péter, Ferihegy 2B, hazahozták a bujkáló farkas pétert
Vágólapra másolva!
Perdöntő bizonyítékra bukkantak, ezért a Fővárosi Ítélőtábla perújítást rendelt el Farkas Péter drogügyében - írja a Népszabadság. Az újabb bizonyítékok megkérdőjelezték, hogy kimondható-e kétséget kizáróan a sportoló bűnössége.
Vágólapra másolva!

Perújítást rendelt el Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó ügyében a Fővárosi Ítélőtábla - írta a Népszabadság. Farkas Pétert és testvérét, valamint annak egy ismerősét 2004-ben vették őrizetbe, mert a gyanú szerint kábítószer-ültetvényt üzemeltettek a Farkas testvérek tulajdonában álló ingatlan e célra kialakított pincerészében 2001 és 2004 között. A bíróság először felmentette Farkas Pétert, mert nem talált bizonyítható összefüggést személye és a drogtermelés között, a megismételt eljárásban azonban első fokon öt, majd jogerősen hét évet kapott. Ő azonban még az elsőfokú ítélet kihirdetése előtt kisétált a bíróságról, és elhagyta az országot. Andorrában fogták el, onnan 2010 elején hozták haza, azóta jogerős büntetését tölti.

A sportolónak - aki továbbra is ártatlannak vallja magát - korábban két perújítási kérelmét is elutasították, de most új bizonyítékok kerültek elő, amelyek megkérdőjelezték, hogy kimondható-e kétséget kizáróan a bűnössége - írta a Népszabadság. A táblabíróság indoklása szerint az új eljárásban műszaki szakértők bevonásával tisztázni kell, alkalmas volt, alkalmas lehetett-e a drogtermelésre használt családi ház hűtőháznak, illetve faszárítónak. A válasz a kérdésre ugyanis perdöntő jelentőségű lehet, mert a Farkas Péter bűnösségét alátámasztó bizonyítékokról kiderülhet, hogy azok nem alkalmasak a vádlott bűnösségének az igazolására. - állítja az ítélőtábla eljáró tanácsa.

Ha az épület alkalmas lett volna a Farkas Péter védekezésében felsorolt célokra, lényegében nem marad olyan bizonyíték, amely igazolná a vádhatóságnak azt a feltételezését, miszerint a sportoló már az ingatlan átalakításakor tudta, hogy ott majd drogot fognak termelni. Ez esetben pedig fel kell menteni őt - mondta a Népszabadságnak a sportoló védője, Pelle Andrea.