Tíz évet kapott a sósavat ivó gyilkos

Vágólapra másolva!
Emberölés miatt ítélte el a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly októberben sósavval akart öngyilkos lenni, miután féltékenységből leszúrta a feleségét, majd a holttestét egy útszéli árokba dobta, és falevekkel takarta le.
Vágólapra másolva!

Jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék szerdán azt a férfit, aki egy késsel megölte feleségét, majd sósavval öngyilkos akart lenni tavaly a baranyai megyeszékhelyen.

A bíróság a 42 éves Csizmadia Csabát emberölésben mondta ki bűnösnek, mellékbüntetésként tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A férfi és felesége kapcsolata nem sokkal a házasságkötés után megromlott. Az italozó életmódot folytató pár gyakran veszekedett, külön is költözött, de a házasságot nem bontották fel, a nő vagy a férfi otthonában rendszeresen találkoztak. A vádlott féltékeny volt, többször bántalmazta a feleségét, súlyos testi sértés kísérlete miatt eljárás is indult ellene.

Tavaly október 4-én az asszony felment a férfihoz, és azt mondta, viszonya van valakivel. Erre a férfi kést ragadott, és szíven szúrta. A holttestét egy út menti árokba dobta, és faleveleket szórt rá, hogy elrejtse. A férfi ezután végezni akart magával, ezért sósavba málnaszörpöt kevert, hogy könnyebben meg tudja inni, de életben maradt. A feleséget a barátnője bejelentésére keresni kezdték a rendőrök, és miután a holttestét megtalálták, elfogták a férjet, akit éppen kórházban kezeltek a sósav okozta súlyos sérülések miatt.

A vádlott a tárgyaláson azt mondta, hogy a késsel nem ölni, hanem ijeszteni akart, mert a nő erősebb testalkatú volt nála, és inkább neki kellett tartania az asszonytól. Elmondása szerint a férfi korábban kétszer kísérelt meg öngyilkosságot: először felakasztotta magát, akkor a felesége elvágta a kötelet, másodszor gyomirtó szert ivott, de a szomszédjától kapott egy pohár tejet, és jobban lett.