Sósav folyt a füzesabonyi vasútállomáson

Vágólapra másolva!
Százméteres körzetben védelmi zónát alakítottak ki a füzesabonyi vasúti tartálykocsi körül, amelyből szerda este sósav szivárgott. Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet.
Vágólapra másolva!

Egy hatvanezer literes vasúti tartályból folyt a sósav a füzesabonyi vasútállomáson - írja a Heol.hu Heves megyei online hírportál. Szerda este tíz után érkezett bejelentés a mezőkövesdi tűzoltókhoz, hogy a füzesabonyi vasútállomáson egy vasúti tartályból sósav folyik. A mezőkövesdi és az egri tűzoltók két-két kocsival vonultak a helyszínre - közölte Antal Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A helyszínre riasztották a katasztrófavédelem veszélyes anyagokkal foglalkozó egységét, valamint a MÁV vegyi elhárító egységét is. A szivárgó tartályt kivontatták az állomásról, majd megkezdték a sósav átfejtését egy ép tartályba.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet, ezt az iparbiztonsági felügyelőség vizsgálata fogja kideríteni. A sérült tartály körül százméteres körben védelmi zónát alakítottak ki, a lakosságot érintő intézkedésre nem volt szükség - tette hozzá a megyei katasztrófavédelmi szóvivő.