SMS-ben akart fegyvert eladni a rendőrségnek

Vágólapra másolva!
Egy nő SMS-ben próbálta meg rávenni a rendőrséget, hogy vegyen tőle fegyvert, a rendőrök találkozót beszéltek meg vele, majd társával együtt elfogták.
Vágólapra másolva!

Egy nő július elején próbált meg fegyvereket eladni a IX. kerületi rendőrkapitányságnak, őt és társát elfogták - közölte a rendőrség a honlapján kedden. A rendőrség tájékoztatása szerint a nő a rendőrség siketek számára fenntartott SMS-vonalára több olyan üzenet is küldött, amelyekben fegyvert és lőszereket kínált eladásra.

A rendőrök találkozót beszéltek meg az ismeretlennel a IX. kerületben, az Üllői úton, ahová az üzeneteket küldő nő el is ment. A rendőrök igazoltatták, majd a ruházatának átvizsgálása során egy élesnek látszó maroklőfegyver és ahhoz tartozó, ugyancsak élesnek látszó lőszerek kerületek elő. A 24 éves nőt ezután előállították a IX. kerületi rendőrkapitányságra.

A nő elmondása alapján a nyomozók eljutottak egy 49 éves halásztelki férfihoz, akinek az irodájában egy engedély nélkül tartott, élesnek látszó lőfegyvert, valamint nagyobb mennyiségű, szintén engedély nélküli, élesnek látszó lőszereket találtak és foglaltak le.