A NAV két gramm füvet csavarna egy dzsointba

Vágólapra másolva!
Egy albán férfi tíz kilogramm marihuánát próbált átcsempészni Röszkénél, de a NAV munkatársai rátaláltak a szállítmányra, amely szerintük 20 millió forintot ér, és 5 ezer szál füves cigit lehet belőle készíteni.
Vágólapra másolva!

"Tíz kilogramm marihuánát rejtett az autója annak az albán férfinak, aki a napokban akart belépni az országba Röszkénél. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a kocsi pótkerekében, járókerekében, a küszöbben, valamint a csomagtartó kárpitja alatt találtak rá a feketepiacon 20 millió forintot érő szállítmányra" - közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtófelelőse.

A szigorított ellenőrzés során a gépkocsiból 16 csomagban, összesen 10 kilogramm marihuána került elő. A pénzügyőrök a feketepiacon 20 millió forintot érő - és szerintük megközelítőleg 5 ezer szál füves cigi elkészítéséhez elegendő - kábítószert, valamint az albán férfit átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, akik a férfit őrizetbe vették. A NAV szerint tehát egy füves cigibe 2 gramm füvet csavarnak, míg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint átlagosan 0,5-1 grammot tesznek egy dzsointba.

Meghallgatása során a férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte - tette hozzá a szóvivő.