Kutyát sétáltatott, taposóaknára bukkant

Vágólapra másolva!
Kutyasétáltatás közben több mint két tucat taposóaknát talált egy bajai nő. Az aknák nem voltak élesek.
Vágólapra másolva!

Egy keddi közúti ellenőrzésen talált szállítmány után újabb tizenöt harckocsi-elhárító aknára bukkant egy járókelő Baja külterületén - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy helybeli nő csütörtökön értesítette a Bajai Rendőrkapitányságot arról, hogy kutyasétáltatás közben a város külterületén, a korábbi esetről szóló televíziós tudósításokban látottakhoz hasonló szerkezeteket talált. A bejelentő elmondta: az 55-ös számú úttól nagyjából egy kilométerre a lakatlan, gazos területen szétszórva heverő fémtárgyakat már az előző napokban is látta, ám a sajtóhírek megjelenése előtt nem tulajdonított nekik jelentőséget.

A nő által felfedezett tizenöt szerkezet feltehetőleg ugyanabból a forrásból származik, amelyből egy keddi rutinellenőrzés során 66 darab, robbanószert nem tartalmazó taposóaknát már lefoglaltak.

Az újabb szerkezeteket a rendőrség körbekerítette, azok elszállításáról és megsemmisítéséről a HM tűzszerészszolgálat gondoskodik.

Baja belterületén kedden intették le a járőrök azt a személyautót, amelynek utánfutójából 66 harckocsi-elhárító akna került elő. Az autóban ülő öt embert - egy bajai, egy bátyai, valamint három román férfit - előállították. A kihallgatásuk során azt állították, hogy fémhulladék gyűjtése közben, a város külterületén, egy árokparton találták a gyakorlóaknákat, amelyeket hulladékként akartak értékesíteni.

Az ügyben robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indult eljárás.