Kamionos szorított le egy utasokkal teli buszt

Vágólapra másolva!
Román kamionos szorított le egy utasokkal teli buszt Gyula közelében, miután vitás helyzet alakult ki a két jármű között, hogy kinek van elsőbbsége. A kamionost a határon feltartóztatták, eljárás indult ellene.
Vágólapra másolva!

Egy vitás elsőbbségi helyzetet követően megpróbált leszorítani az útról egy utasokkal teli autóbuszt egy román kamionos csütörtökön délután a 44-es számú főúton. Az esetnél senki sem sérült meg, a sofőrt a gyulai határátkelőhelyen feltartóztatták, majd őrizetbe vették - közölte honlapján a rendőrség pénteken.

A rendőrség tájékoztatása szerint a menetrend szerint közlekedő autóbusz csütörtökön délután indult a békéscsabai autóbusz-pályaudvarról Gyulára. A Békéscsaba határában lévő körforgalomnál a busz vezetője és az elkerülő útról érkező kamion vezetője között vitás elsőbbségi helyzet alakult ki. Miután a járművek a 44-es számú főút kiszélesedő, kétszer kétsávos szakaszára értek, a kamionos folyamatosan a busz mellett ment, és megkísérelte leszorítani az útról az utasokkal teli járművet. Az autóbusz baloldali visszapillantó tükrét letörte, és a kamion pótkocsija végigkarcolta a busz oldalát.

A komolyabb baleset elkerülése érdekében a buszsofőr lehúzódott a leállósávba, és megállt. A kamionos pedig megállás nélkül továbbhajtott Gyula felé, majd a határátkelőhelyen kilépésre jelentkezett, ahol a rendőrök feltartóztatták. A Békéscsabai Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntette, valamint cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 21 éves román állampolgárságú sofőr ellen.