Hétfőn temetik Bándy Katát Szekszárdon

Vágólapra másolva!
Jövő hét hétfőn temetik el Bándy Katát. A meggyilkolt rendőrségi pszichológusnőt a belügyminiszter a közszolgálat halottjának nyilvánította, a temetés Szekszárdon lesz.
Vágólapra másolva!

Jövő hétfőn, Szekszárdon temetik el Bándy Katát, a Pécsen meggyilkolt rendőrségi pszichológust - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán. A közlemény szerint Pintér Sándor belügyminiszter a közszolgálat halottjának nyilvánította Bándy Katát.

A temetés Szekszárdon, az Alsóvárosi temetőben lesz. Kiemelték: "a család kifejezett kérése, hogy a média képviselői mellőzzék részvételüket a szertartáson, szíveskedjenek tiszteletben tartani a hozzátartozók kegyeleti jogait".

A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án, vasárnap hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, de az otthonába nem érkezett meg. A nő holttestét július 11-én délután találta meg egy férfi a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel közölte, hogy őrizetbe vettek egy 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett. A Pécsi Városi Bíróság szerdán azt jelentette be, hogy aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelték a gyanúsított előzetes letartóztatását.