Elnézést kért a BRFK Zagyva György Gyulától

Vágólapra másolva!
A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, tévesen állították azt korábban, hogy a melegfelvonulás napján egy olyan embert állítottak elő tiltott önkényuralmi jelkép miatt, aki Zagyva György Gyula jobbikos képviselővel érkezett a helyszínre. A rendőrség elnézést kért a politikustól.
Vágólapra másolva!

Egy helyreigazítással egészítette ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a július 7-i melegfelvonulásról szóló beszámolóját. Az eredeti beszámolóban szerepelt az, hogy a rendőrség egy olyan férfit állított elő a Kossuth téren tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt, aki Zagyva György Gyula jobbikos parlamenti képviselővel érkezett a helyszínre. A helyreigazítás erre a részletre vonatkozott.

"Hírösszeállításunkban tévesen állítottuk, hogy 2012.07.07-ei eseményeken előállított személy Zagyva Gy. Gyula országgyűlési képviselő társaságában érkezett volna a helyszínre. A képviselő elnézését kérjük, amiért közleményünk szövegezésével azt a látszatot keltettük, miszerint közte és az előállított között bármiféle kapcsolat lett volna" - olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrség közzétett egy fotót is az előállított férfiról, aki egy horogkeresztes sálat viselt. Az MTI tudósítója szintén arról számolt be, hogy a rendőrök kiemeltek egy horogkeresztes sálat viselő embert, majd egy kisbusszal elszállították.

A július 7-i budapesti melegfelvonulás hatalmas rendőrségi biztosítás mellett zajlott. A kordonokon kívül megjelentek ellentüntetők, akik a homoszexuálisokat sértő mondatokat kiabáltak. Részletes beszámoló a felvonulásról ebben a cikkben.