Hazamehettek a halálos csatornatisztításnál rosszul lett emberek

Vágólapra másolva!
Kiengedték a kórházból a balatongyöröki csatornatisztításnál rosszul lett három embert. A dugulás elhárításánál egy hatgyerekes férfi életét vesztette.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön kiengedték a kórházból azt a három embert, aki szerdán rosszul lett a balatongyöröki strandon végzett csatornatisztításnál, míg a negyedik férfi életét vesztette.

Tegnap a strandon a dugulást hárították el, mérges gázok szabadultak fel, egy hatgyerekes egyházfi, a tisztítást végző vállalkozás tulajdonosa életét vesztette.

Ma hazaengedték a keszthelyi kórházból azt a tűzoltót, akit szerdán megfigyelésre tartottak bent. Ő a balatongyöröki strandon részt vett a csatornatisztításnál rosszul lett emberek mentésében, és ezután került kórházba panaszai miatt.

Balatongyörök polgármestere az mondta: tudomása szerint nemcsak a tűzoltót, hanem a másik két ápoltat is kiengedték. Az önkormányzat dolgozója, aki segíteni próbált a szennyvízaknában elájult két férfin, és a tisztítást végző vállalkozó alkalmazottja is hazatérhetett csütörtökön.

Őket a nap folyamán a munkavédelmi hatóság és a katasztrófavédelem is meghallgatta a halálos végű szerdai csatornatisztítás ügyében.