Hárman meghaltak egy balesetben az M15-ösön

Vágólapra másolva!
Teljes hosszában lezárták az M15-ös főutat péntek éjjel egy három emberéletet követelő baleset miatt. Az útzárat csak szombat reggel oldották fel.
Vágólapra másolva!

Frontálisan ütközött a magyar-szlovák határon lévő rajkai átkelő közelében egymással egy személyautó és egy kamion: a személyautóban négyen ültek. Egy utast súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők, míg hárman a helyszínen életüket vesztették az autó utasai közül.

Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron megye Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint egy német rendszámú, Szlovákia felől érkező személyautó próbált visszasorolni saját sávjába egy előzés után, de megcsúszott és keresztbefordult. Ekkor csapódott neki frontálisan egy cseh rendszámú kamion, amely dinnyét szállított. A dinnyét szállító nyerges vontató vezetője csak könnyebben sérült az ütközésben.

A kétszer egy sávos, mintegy 15 kilométer hosszú M15-ös az M1-es autópályát köti össze a rajkai átkelőn keresztül a határ túloldalán futó D2 sztrádával. A sztrádát a bakleset miatt egész éjszakára lezárták, a forgalom csak reggel indult meg újra.