Hamis focimezek kerültek elő egy szlovák kamionból

Vágólapra másolva!
A Nagylaknál lefoglalt ruhaszállítmány értéke meghaladja a harmincmillió forintot. A szlovák rendszámú kamion Törökországból szállította a textilárut Szlovákiába.
Vágólapra másolva!

Több ezer hamis márkajelzésű focimezt és egyéb ruházati terméket találtak egy szlovák kamionban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Nagylak térségében. A pénzügyőrök közúti ellenőrzés során állították meg a szlovák rendszámú teherjárművet.

A sofőr által bemutatott okmányokból kiderült, hogy a jármű textilárut szállít Törökországból Szlovákiába. Az ellenőrzés során a rakományban 520 szerzői jog alatt álló Eb-focimezt és több mint hétezer, márkavédett jelzésű szabadidőruhát, farmernadrágot, alsónadrágot, férfiinget, pólót, sálat, övet találtak. A szakértő előzetes véleménye szerint valamennyi focimez és a többi ruházati termék is hamisítvány.

Az áru piaci értéke meghaladja a 30 millió forintot. A szállítmányt lefoglalták, a pénzügyi nyomozók ismeretlen tettes ellen szerzői jog megsértése, valamint áru hamis megjelölése bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.