Gyurcsány már nem tiltólistás Gyöngyöspatán

Vágólapra másolva!
A Heves megyei kormányhivatal felszólítására vissza kellett vonnia a gyöngyöspatai önkormányzatnak a Gyurcsány Ferencet és a TASZ jogvédő szervezetet nemkívánatosnak nyilvánító rendeletét.
Vágólapra másolva!

Jogszerűtlenül nyilvánította januárban nemkívánatos személynek Gyöngyöspata képviselő-testülete a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezetet és Gyurcsány Ferencet - állapította meg a Heves Megyei Kormányhivatal. A szervezet hivatalos felszólítására a gyöngyöspatai képviselő-testületnek vissza kellett vonnia a helyi rendeletet - közölte hétfőn a Heves megye híreivel foglalkozó Heol.hu hírportál.

A Heves Megyei Kormányhivatal Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Főosztályának vezetője szerint úgy tudják, a jobbikos Juhász Oszkár vezette testület már meg is semmisítette a határozatot. Dr. Ungvári Tamás elmondta, a határozat sértette a véleménynyilvánításhoz és a szólásszabadsághoz fűződő alkotmányos alapjogokat.

Korábban Juhász Oszkár polgármester a képviselő-testület döntését azzal indokolta, hogy Gyurcsány és a TASZ aktív kezdeményezői voltak annak a lejárató kampánynak, amely szerintük Magyarország és a magyar nemzet ellen folyt.