Vágólapra másolva!
Július végéig korlátozzák a forgalmat a budai alsó rakpart I. kerületi részén, a Halász utca és a Döbrentei tér között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
Vágólapra másolva!

Az első ütemben szombattól július 17-ig a Halász utcai lehajtót mindkét irányban lezárják, ebben az időszakban a rakpartok forgalmát nem korlátozza a munkavégzés, az alsó és a felső rakpartok közötti áthajtáshoz az összes többi lehajtót, illetve felhajtót változatlanul igénybe lehet venni.

Július 18. és július 30. között az alsó rakpart támfal felőli oldalán lévő gázvezeték átépítését végzik, emiatt az egyik forgalmi sávot lezárják, az alsó rakpart a Halász utca és a Rákóczi híd között déli irányban egyirányú lesz, és a munkaterület mellett végig sebességkorlátozásra kell számítani. Az észak, vagyis Óbuda felé tartó forgalom a felső rakparton kerülheti el a lezárt területet. A Halász utcánál a lehajtást az észak felé tartó gépjárművek számára az alsó rakparton ideiglenesen létesített jelzőlámpa segíti majd.

Ugyanebben az időszakban az alsó rakparti lehajtókat északi irányban lezárják a Neumann János utca, illetve az Egry József utca vonalában. Az alsó rakpartra a Halász utcánál vagy a Margit hídi lehajtón keresztül lehet visszatérni.